Vier niveaus

Van eerste ontmoeting naar blijvende verbetering

Het programma van hein® bestaat uit vier niveaus, die je stapsgewijs doorloopt. Hieronder lees je wat er op welk niveau gebeurt. Klik steeds op ‘Lees meer’ als je wil weten hoe we dat precies gaan doen. 

1. Ontdek hein

Start de beweging


Training

Tijdens de training leren de medewerkers op een laagdrempelige manier dat veel van ons gedrag onbewust is, ook op het gebied van veiligheid. Dat kan vervelende gevolgen hebben, zoals onveilige situaties. Maar het goede nieuws is: daar kunnen we iets aan doen. En het wordt nog leuk ook!
 

Communicatie

Nog niet veel medewerkers kennen hein. Daar brengen we verandering in door buzz te creëren: we introduceren hein als iets wat ‘anders’ is. Hierdoor halen we de medewerkers al een beetje uit hun normale manier van doen en denken. De beweging gaat van start…

Lees verder
2. Leer heinen Neem je hein-moment


Training

Alle medewerkers hebben nu ontdekt waar hein en guus voor staan. Op het tweede niveau gaan ze er zelf mee aan de slag. Tijdens deze training leren ze hoe ze hein en guus heel praktisch kunnen gebruiken bij hun eigen dilemma’s: door een hein-moment te nemen.

Communicatie

De communicatiecampagne gaat ondertussen van geheimzinnig naar transparant: hein en guus komen niet meer van buiten, maar worden van de organisatie zelf. Je ziet overal posters, cartoons en andere middelen verschijnen, met herkenbare dilemma’s uit de trainingen.

Lees verder
3. Blijf heinen

Hou de beweging op gang


Training

Tijdens deze training leren de medewerkers hein en guus nog beter begrijpen. Ze gaan van ‘excuus-guus-denken-en-doen’ naar ‘hein-denken-en-doen’. De dialoog wordt bovendien steeds inhoudelijker, zowel een-op-een als in teamverband. Er ontstaat een plezierige veiligheidscultuur.

Communicatie

Je komt hein en guus nu overal tegen: aan de muur, in polls, tijdens toolboxen… Met slimme – veelal interactieve – communicatiemiddelen houden we het gedachtegoed levend. Sterker nog: ze leiden steeds vaker tot een inhoudelijke dialoog. De beweging komt nu echt op gang.

Lees verder
4. Verdiep hein Word guus de baas


Training

Op dit hoogste niveau van het programma gaan we verder de diepte in. Tijdens gedragslabs leren de medewerkers steeds één van de 20+1 psychologische biases achter guus beter kennen. Dankzij deze interactieve kennisinjecties weten ze nog beter hoe ze hun guzen kunnen tackelen.

Communicatie

Training en communicatie gaan ook op dit niveau hand in hand. De bias die tijdens een bepaald gedragslab centraal staat, krijgt ook in de communicatiemiddelen alle aandacht. Zo wordt iedereen de guus steeds beter de baas en zorgen we voor blijvende verbetering.

Lees verder
Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt. Zo kunnen we steeds verbeteren.